Chilimestarin silli ja Sichuanin silakat

Pari hiukan tuunattua versiota joulupöydän perinteisistä kalaherkuista. Eikä nämä nyt niin kovin eksoottisia ole jos vähän pidemmälle ajattelee, perinteiset joulumausteet neilikka ja maustepippuri kun ovat yhtä kaukaa kuin sichuaninpippuri tai tähtianis. Vähän potkuisampaa twistiä vain tällä kertaa, etenkin silliliemeen halkaistu habanero piristää kummasti.

Liemi

Perusliemeksi keitin ihan perinteisen etikkaliemen:

1.5 dl väkiviinaetikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl merisuolaa

Kiehautetaan ja sekaan laitetaan ropaus kokonaisia mustapippureita, muutama maustepippuri, laakerinlehti ja pari neilikkaa. Annetaan jäähtyä.

Silli:

Muutamia tunteja liotettu rasvasilli (tai tässä tapauksessa valmiiksi perattu file) paloitellaan haarukkapaloiksi ja ladotaan purkkiin vuorotellen sipulin ja porkkanan kanssa. Väliin piilotetaan yksi kokonainen habanero halkaistuna. Kunnon rasvasilliä ei kannata sen enempää tähän perata, suolistetaan vain ja paloitellaan. Ruodot ja nahat lähtevät näppärästi lautasellakin.

Silakat:

Silakkafileet kääritään nätisti rullalle ja pinotaan tiiviisti purkkiin. Päälle kaadetaan liemi ja lisätään vielä teelusikallinen sichuaninpippureita kevyesti sormien välissä pienemmiksi rouhaistuna ja pari tähtianista. Pieni pala inkivääriä sopii myös.

Simppeliä kuin mikä ja parin vuorokauden maustumisen jälkeen erittäin herkullista!

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: