Deja-vú

Vuonna 2012 aloittamani erilainen ruokablogi kukoisti muutaman vuoden mutta kuten projekteilleni usein käy, hiipui lopulta täysin ja tuli käytännössä kuopatuksi vuonna 2017. Nyt on koittanut aika kokeilla uutta starttia.

Vanhan blogin tuominen sellaiseen julki meni kuitenkin turhan vaikeaksi johtuen lähinnä tauon aikana tapahtuneista alustan päivityksistä ja muista teknisistä asioista. Tarkoitus on siis tuoda myös iso osa vanhoista artikkeleista päivitettyinä versioina uudelleen näkyville.

Ylevä pohjustukseni motiiveista kelpaa edelleen, pienin päivityksin. Eli olkaa hyvä, vastahanka.fi – erilainen ruokablogi:

Viime vuosikymmenten eineskulttuuri on myyräntyötään tekemällä kasvattanut valtavat joukot uusavuttomaksi heittäytyneitä ihmisiä joita ei edes kiinnosta osata tehdä asioita itse. Ihmiset eivät synny osaamattomiksi, he valitsevat tylsyyden tien itse ja lahottavat tarmonsa digimedian ja mikroaterioiden äärellä. Kukaan ei ole seppä syntyessään – ikivanha klisee mutta täyttä asiaa. Allekirjoittanut on poropeukalon perikuva mutta rohkeasti toimeen tarttumalla on saanut aikaan jos ei muuta niin itselleen onnistumisen iloa. Ja lukuisan määrän pieleen menneitä yrityksiä siinä samalla.

Vastahangan idea lähti halusta asettua vastustamaan tätä passivismin aikakautta ja tarttua pässiä sarvista vaikka valmispizzat huutelevat pakastealtaista ja olkkarin sohva kutsuu hautautumaan realityroskan äärelle. Asioita voi tehdä myös vaikeamman kautta sillä ilman epäonnistumisia ei voi kokea onnistumisen riemua. Joka päivä voi oppia jotain uutta ja sellaista jota ei olisi ikinä kuvitellut voivansa osata. Uteliaisuutta kaikkeen tekemiseen, myös keittiöön!

Huolimatta voimakkaasta painotuksesta ruokaan ja ruuanlaittoon ei Vastahanka kuitenkaan ole pelkkä ruokablogi vaan aiheesta toiseen hypitään tajunnanvirtamaisesti tilanteen mukaan. Punaisena lankana pyrin pitämään Monty Python -sloganin mukaista ajatusta – something completely different. Erilaista, joka toisessa ajassa ja paikassa saattaisi olla kuitenkin tavanomaista ja jokapäiväistä.

Mukana on toki paljon ihan arkipäiväisiä pikku reseptejä ja mietteitä ruuasta ja juomista sekä kaikesta niihin liittyvästä. Leivontareseptejä lukuunottamatta en yleensä käytä tarkkoja mittoja omissa ohjeissani, vaan mennään näppituntumalla, maustetta lisätään hyppysellinen ja suolaa sopivasti.

Blogissa käsitellään myös paljon ihan tavanomaisiakin juttuja kahvinkeitosta lähtien mutta pyrkimyksenä on siinäkin yrittää tuoda jotain vähän erilaista tai vähemmän jokapäiväistä twistiä mukaan piristeeksi. Tavoitteena ei kuitenkaan ole erikoisuudentavoittelu vaan hyvien juttujen löytäminen.

Kuten lukija pian huomaa, kirjoittaja ei ole ammattilainen käsittelemissään aiheissa joten palaute on erittäin tervetullutta, etenkin jos ja kun jutuissa on ilmiselviä virheitä ja vääriä tietoja. Oikeiden asiantuntijoiden artikkeleita otan vastaan suurta kiitollisuutta tuntien.

Vastahangan motto kuuluu: mitään en osaa mutta kaiken voi opetella ja kun itse tekee, saa juuri sellaista kuin sattuu tulemaan.

Ja tästä uuden startin ensimmäiseen artikkeliin!

Pysy helposti mukana kyydissä vaikka FB:n kautta:

Facebook: https://www.facebook.com/Vastahanka/

Instagram: https://www.instagram.com/vastahanka.fi/

kirjoittaja on maalle muuttanut aavistuksen aika laillakin yli nelikymppinen IT-alan ammattilainen, wannabe-maajussi ja kotitarvelihantuottaja joka tekee kaiken kantapään kautta oppimalla tai epäonnistuu katkerasti yrittäessään.

%d bloggaajaa tykkää tästä: