Terästetty chilikaakao

Laavulla stroh -teetä siemaillessa tuli mieleen että vaihtelun vuoksi voisi maistua myös chilikaakao. Ja mielellään terästetty versio lämmitysefektiä lisäämään. Suurena savuisen viskin ystävänä terästeeksi valikoituu tietysti Islayn tislettä. Nuotiolla valmistaminen on hiukan haasteellista joten suosittelen tekemään valmiiksi termospulloon ja korvaamaan kermavaahdon sekaan lorautetulla kermalla, näin ulkoilmassakin nauttiminen onnistuu mukavasti…

Parista eri lähteestä löydettyjä vinkkejä yhdistelemällä kehittelin päässäni aavistuksen tulisen, täyteläisen ja lievästi alkoholipitoisen kuuman kaakaon. Lopputuloksesta ei ollut mitään takeita koska en ole mitään tälläista ennen tehnyt mutta jos reseptissä on tummaa suklaata, chiliä ja skottiviskiä niin ei siitä ihan huonoa voi tulla. Tai näin arvelin, enkä ihan väärässä ollut.

Mittailin kattilaan siis:

– puoli litraa maitoa

– n. 80 grammaa 72% (chili)suklaata. Tai vaihtoehtoisesti suklaata ja sopivaa chilijauhetta maun mukaan.

– puolikkaan vaniljatangon halkaistuna ja siemenet sekaan raaputettuna

– makeudeksi vaahterasiirappia, ainakin 4 teelusikallista. Enemmänki sopii laittaa, tästä koe-erästä ei tullut kovin makeata.

Tämä haudutellaan sopivan kuumaksi ja sekoitellaan suklaa tasaiseksi kaakaoksi, sitten sekaan kaadetaan

– 2.5cl Cointreauta (tai muuta sitruslikööriä)

– 4cl viskiä, Bowmore ainakin toimii tämän yhden kokeilun perusteella erinomaisesti. Savuisuus antaa tosi vinkeän lisän suklaan ja chilin liitolle.

Kaada kuuma chilikaakao mukeihin ja lisää löysää kermavaahtoa pari ruokalusikallista pinnalle! Chili maistuu tässä reseptissä varsin voimakkaasti koska kyse on kuumasta juomasta mutta ihan tavallisesta chilittömästä tummasta suklaasta valmistettua versiota voin suositella kaikille, tää on herkullista!

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: